
بک اند چیست؟
یک وب سایت از دو بخش فرانت اند و بک اند تشکیل شده است.
در واقع بک اند هسته اصلی یک وب سایت به حساب می آید. یک برنامه نویس بک اند، مسئول ایجاد دیتابیس ها و پایگاه های داده، ایجاد فرم ها، ارتباطات آنها، ثبت اطلاعات کاربران در وب سایت و هر فرایندی که به طور کلی با چشم مشاهده نمی شود در وب سایت است.در واقع برنامه نویس بک اند کاری به پوسته یا قالب وب سایت ندارد و تمامی فعالیت های آن در هسته وب سایت است. برای ایجاد بک اند قوی می توانید از زبان های مختلف برنامه نویسی مثل زبان بسیار محبوب Asp.net ، PHP یا زبان های دیگر استفاده کنید.
ترتیب یادگیری دوره ها:
- PHP مقدماتی
- PHP + MySQL
- سیستم مدیریت محتوا (CMS)
PHP
زبان php یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور است که متخصصین از آن استفاده می کنند و میلیونها وب سایت در دنیا با استفاده از پلتفرم های مختلفی که با زبان php ایجاد شده اند فعالیت می کنند. از محبوبترین پلتفرم ها یا سیستم های مدیریت محتوایی که با php راه اندازی شده اند می توان به وردپرس، جوملا اشاره کرد که تعداد بسیار زیادی ب سایت با این ابزارها ایجاد شدند.
اما فقط این موارد و تعداد زیاد وب سایتهایی که با php ایجاد شدند تنها مزیت های php برای انتخاب آن به عنوان شروع کار برنامه نویسی بک اند نیستند. مواردی مثل سادگی در یادگیری، اپن سورس بودن و وجود فریم ورک های بسیار قوی مثل لاراول باعث می شود تا ما زبان php را برای کار خودمان انتخاب کنیم.
MySQL
MySQL یکی از مشهورترین سیستمهای مدیریت دیتابیس است که قابلیت اجرا شدن در بیش از انواع پلت فرمهای مختلف شامل Linux ، Windows را دارد و اغلب به صورت ترکیبی با زبان برنامهنویسی PHP استفاده می شود. از آن میتوان به عنوان جایگزین SQL server و یا Microsoft Access استفاده کرد.
دیتابیس سرور MySQL جزو یکی از محبوبترین دیتابیس سرورهای دنیا محسوب میشود و برندهای بزرگی همانند Facebook و Google از آن بهره بردهاند. همچنین مجموعه بزرگ و مهم Wikipedia (مالک وب سایت Wikipedia) نیز برای زیر ساخت پایگاه دادهی خود از این دیتابیس سرور استفاده میکند.
CMS
شما بعد از یادگیری PHP ممکن است که ندانید که چطور باید در یک پروژه واقعی از آن استفاده کنید یا موقع استفاده با خطاهای زیادی مواجه شوید. برای این منظور شما باید دوره های پروژه محور گذرانده تا روی زبان PHP تسلط بیشتر و عمیق تری داشته باشید. هدف از این آموزش ساخت یک پنل مدیریت (CMS) است.
همان طور که می دانید اکثر سایت های موجود در اینترنت داینامیک هستند و داینامیک بودن یک وب سایت به این معنی است که باید یک پنل مدیریت (CMS) داشته باشد. پنل مدیریت برای مدیران یک وب سایت کمک می کند تا مدیریت بهتری روی بخش های مختلف سایت داشته باشند. مدیران وب سایت می توانند از طریق پنل مدیریت وب سایت خود تمامی کاربران سایت، محصولات سایت، نظرات سایت و… را به راحتی مدیریت کنند.
ساخت یک پنل مدیریت حرفه ای برای دوستان سطح مبتدی و حتی سطح متوسط کار راحتی نیست. در این دوره آموزشی به ساخت یک CMS می پردازیم. ابتدا یک سایت و پنل مدیریتی طراحی کرده و سپس آن دو را به کمک زبان PHP به همدیگر متصل کرده و به داینامیک سازی سایت می پردازیم. هدف از این آموزش ساخت یک پنل مدیریت (CMS) است.
سرفصل های آموزشی